Notari stagiari

 

- Rezultatele probei scrise a examenului/consursului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar din data de 28.10.2013

-Testul-grila pentru proba scrisa a examenului/consursului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar din data de 28.10.2013

-Barem de notare pentru proba scrisa a examenului/consursului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar din data de 28.10.2013

-Rezultatele probei orale a examenului/consursului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar din data de 21.10.2013

- Situatia centralizata a canditatilor ale caror cereri de inscriere la examenul/consursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar au fost admise.

- Regulamentul privind procedura dobândirii calităţii de notar stagiar şi de desfăşurare a stagiului;

- Tematica si bibliografia actualizata a examenului sau concursului privind dobandirea calitatii de notar stagiar:
PROBA ORALA - 21 octombrie 2013, incepand cu ora 10
PROBA SCRISA - 28 octombrie 2013, incepand cu ora 10
Precizari U.N.N.P.R. cu privire la tematica si bibliografie

- Perioada de depunere a dosarelor este 26 august - 20 septembrie 2013 inclusiv, orele 14:30

Informaţii suplimentare referitoare la examen sau concurs se pot obţine numai de la serviciul resurse umane – evidenţă notari cu sediul în bld. George Enescu, Nr. 36A, bl. 36A, sc. A, ap. 6-7, Suceava, luni -vineri între orele 08.00 – 16.00, tel. 0330-803 876, email office@cnpsv.ro Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

PROCEDURA DOBÂNDIRII CALITĂŢII DE NOTAR STAGIAR

Pentru a participa la examenul sau concursul pentru dobândirea calităţii de notar stagiar trebuie îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, republicată, cu modificările ulterioare, a Regulamentului de punere în aplicare a acestei legi şi a Regulamentului privind procedura de organizare si desfasurare a examenului sau concursului pentru dobândirea calitatii de notar stagiar.
Colegiul director al Camerei Notarilor Publici Suceava organizează examenul sau concursul pentru dobândirea calităţii de notar stagiar, anual, în zile lucrătoare.
Tematica şi bibliografia de examen sau concurs se aprobă de către Consiliul Uniunii şi se publică pe site-ul Uniunii până cel târziu la data de 1 iunie a fiecărui an calendaristic. Pentru anul 2013, tematica şi bibliografia a fost aprobată prin Hotărârea nr. 188/2013, şi a fost afişată atât pe site-ul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din România, cât şi pe site-ul Camerei Notarilor Publici Suceava.
Examenul sau concursul de admitere ca notar stagiar constă într-o probă orală (din domeniul legislaţiei notariale) şi o probă scrisă cu caracter teoretic, de tip grilă (din domeniul dreptului civil), conform tematicii şi bibliografiei afişate. Durata în care fiecare candidat trebuie să formuleze răspunsurile la întrebări pentru proba orală, este maximum 15 minute, în funcţie de dificultatea întrebărilor şi complexitatea răspunsului, iar durata probei scrise va fi de 3 ore. Media minimă de promovare este 8,00, dar nu mai puţin de nota 7,00 la fiecare probă. Admiterea candidaţilor se va face în ordinea mediilor obţinute şi în limita locurilor vacante existente.
Pentru anul 2013 s-a atabilit un număr de 2 locuri de notari stagiari.
Datele desfăşurării celor 2 probe a examenului sau concursului sunt stabilite cu cel puţin 45 de zile înainte, de către preşedintele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, iar locul şi ora sunt stabilite de către preşedintele Colegiului director.
Cu cel puţin 30 de zile înainte de data examenului sau concursului candidaţii depun la Cameră dosarul personal. Actele necesare pentru dosarul personal sunt afişate pe site-ul Camerei Notarilor Publici Suceava.
După promovarea examenului sau concursului, notarul stagiar va încheia contractul de pregătire cu Institutul Notarial Român, care va cuprinde perioada legală de desfăşurare a stagiului, condiţiile de desfăşurare a acestuia, cuantumul şi modalitatea de plată a cheltuielilor de pregătire.
După încheierea contractului de pregătire, notarul stagiar are obligaţia să urmeaze timp de 2 ani cursurile de pregătire teoretică şi practică.
Pregătirea teoretică se desfăşoară prin frecventarea cursurilor organizate de Institutul Notarial Român, iar pregătirea practică se desfăşoară în cadrul unui birou notarial, desemnat de către Colegiul director.
După finalizarea perioadei de stagiu, Institutul Notarial Român eliberează notarului stagiar un certificat de absolvire care confirmă efectuarea stagiului şi îi conferă notarului stagiar dreptul de a se prezenta la examenul de definitivat.


Informaţiile publice referitoare la organizarea şi desfăşurarea examenului sau concursului pentru dobândirea calităţii de notar stagiar se vor posta în această secţiune în termenele prevăzute de lege.

Vă urăm succes!